Εκπαιδευτικά ταξίδια - Επισκέψεις

Νοέμβριος 29, 2016

     Την Πέμπτη 24 Νοε 2016 οι Σπουδαστές ΙΙας Τάξης της Σχολής  πραγματοποίησαν επίσκεψη-ξενάγηση στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης και την 25 Νοε 2016 επισκέφθηκαν τον Τύμβο Πλαταιών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα και κατόπιν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

     Οι Σπουδαστές είχαν την ευκαιρία, να θαυμάσουν τα ανεκτίμητα εκθέματα των ανωτέρω Μουσείων και να ενημερωθούν για την εξέλιξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από τη Μυκηναϊκή έως τη Ρωμαϊκή εποχή

.

Οκτώβριος 05, 2016

Τη Δευτέρα 03 Οκτ 2016 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη τμήματος 124 Σπουδαστών IIας τάξης, με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Σχολής, στη μαρτυρική πόλη του Διστόμου.

Οι Σπουδαστές κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, τιμώντας τη μνήμη Διστομιτών αμάχων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό της περιόδου εκείνης, όπου και...

Σεπτέμβριος 26, 2016

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, Επίσκεψη - Προσκύνημα των Σπουδαστών Ιης Τάξης της Σχολής στις Ιερές Μονές των Μετεώρων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή των Σπουδαστών με τα αξιοθέατα της περιοχής, η διεύρυνση των γενικών γνώσεων και ειδικότερα η επισκόπηση της πνευματικής πορείας του Ελληνισμού με στόχο την πνευματική ανάταση των Σπουδαστών και την προσέγγιση της ελληνοχριστιανικής παράδοσης.

Οι Σπουδαστές είχαν...

Ιούλιος 06, 2016

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Δευτέρας Τάξης της Σχολής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νοσηλείας Κτηνιατρικού (ΚΕΝΟΚ) και στο Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ.

Αρχικά οι Σπουδαστές επισκέφθηκαν το ΚΕΝΟΚ, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή του και παρακολούθησαν επίδειξη σκύλων φύλαξης Στρατοπέδων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Ακολούθως μετέβησαν στο Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ...