Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Φεβρουάριος 23, 2017

Xειμερινή Εκπαίδευση των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Φεβρουάριος 23, 2017

        Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ο Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Νομικός Αντώνιος, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων στον Όλυμπο  όπου διεξάγεται η χειμερινή Εκπαίδευση των Σπουδαστών του 2ου Έτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών. 

    Ο κ. Υπαρχηγός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Σπουδαστών, παρακολούθησε την εκπαίδευση και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες.

Φεβρουάριος 18, 2017

 

   Ολοκληρώθηκε η χειμερινή Εκπαίδευση - Διαβίωση των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, στην περιοχή «Χαμηλά Λιβάδια Κόζιακα» στο Περτούλι. 

 

    Η εκπαίδευση, η οποία διήρκησε από 06 έως 16 Φεβ 2017,  περιέλαβε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα αντικείμενα: 

 

Εκπαίδευση στο σκι (ανάβαση-κατάβαση), χρήση επίγειου lift και κίνηση με οχήματα χιονιού.Επιβίωση (συλλογή τροφής, νερού, άναμμα φωτιάς).Δημιουργία καταλυμάτων -χιονοκαταλυμάτων (Γιατάκι - Igloo - Ινδιάνα  - Χιονότρυπες).Στίβος εκπαίδευσης με διαφόρων τύπων παγίδες.Κάλυψη-απόκρυψη-παραλλαγή στο...
Φεβρουάριος 17, 2017

    Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ο Διοικητής 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης επισκέφτηκε κατά σειρά:

    Την έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, όπου ενημερώθηκε για το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες της και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και το Στρατιωτικό Μουσείο της Σχολής.

    Το χειμερινό καταυλισμό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, στην περιοχή «Χαμηλά Λιβάδια Κόζιακα» στο Περτούλι Τρικάλων και παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης των Σπουδαστών, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης, το εξαιρετικό ηθικό και την αισιοδοξία...