Εορτές - Τελετές

Οκτώβριος 22, 2018

   Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου     κ. Στεφανή Αλκιβιάδη και του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ,  Αντιστράτηγου            κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα        Τρίκαλα, η Τελετή Ορκωμοσίας των 167   Πρωτοετών Σπουδαστών, εκ των οποίων 14 από την Κύπρο, Τάξεως 2021 «Επχίας (ΠΖ) Δημήτριος Ίτσιος».

      Στην τελετή, παρέστησαν πολιτικές, πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές της περιοχής, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα...

Ιούλιος 17, 2018

Σήμερα 13 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2018 «Αντιστράτηγου Γεωργίου Κονδύλη» και η τελετή θεμελίωσης του νέου κτιρίου Διοικητικής Μέριμνας της Σχολής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην έδρα της Σχολής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός απένειμε τα πτυχία στους 151 νέους Μόνιμους Υπαξιωματικούς εκ των οποίων 126 από την Ελλάδα (71 άντρες και...

Μάιος 07, 2018

Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, ο εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Με το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Νέων θεματικών ενοτήτων του Στρατιωτικού Μουσείου και σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία Σπουδαστών, έκθεση οπλισμού, καθώς και επίδειξη εκπαίδευσης στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής.

...
Μάρτιος 30, 2018

Στο πλαίσιο συνεργασίας επί θεμάτων μετεξέλιξης και αναβάθμισης του θεσμού των Υπαξιωματικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, επίσκεψη του Υπασπιστή Διοίκησης του Training and Doctrine Command (TRADOC) του Στρατού των ΗΠΑ CSM David Davenport.