Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς (από 18-03-2010 έως 16-03-2011)

Ο Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς, τοποθετήθηκε με Διαταγή του ΓΕΣ ως Διοικητής της Σχολής από 18-03-2010 έως 16-03-2011, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Ταξίαρχο Ευτύχιο Κατσανεβάκη

Ο Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τον Σεπτέμβριο του 1976 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1980 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 1992, Αντισυνταγματάρχη το 1997, σε Συνταγματάρχη το 2004 και σε Ταξίαρχο το 2008.

Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Ομοίως αποφοίτησε από το Σχολείο Ειδικών Δυνάμεων της Γερμανίας, Σχολείο ανιχνευτών στις ΗΠΑ και διετέλεσε εκπαιδευτής και Δντής Δνσεως στο Διεθνές Σχολείο Περιπόλων Μακράς Ακτίνος (ΔΣΠΑΜΑ) στη Γερμανία. Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας.

Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Δντής 3ου ΕΓ του JCSC στον Τύρναβο και Δντής 9ου ΕΓ στο SHAPE στο Βέλγιο και Δντής Σχεδίων το ΓΕΕΘΑ.

Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων, της Ελλ. Δυνάμεως Βοσνίας, της Ελλ. Δυνάμεως Αφγανιστάν.

Το τελευταίο έτος διοίκησε την 79 ΑΔΤΕ απ’ όπου και τοποθετήθηκε Δκτής της ΣΜΥ. Τιμήθηκε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι νυμφευμένος με τη Σαραντάκου Μαρία και έχει δύο κόρες, τη Βασιλική και τη Θεοδώρα. Ομιλεί την Αγγλική, Γερμανική, Σερβοκροατική και Βουλγαρική.

(το βιογραφικό αυτό αφορά έως την περίοδο που ο Ταξχος Μανωλάς υπηρετούσε ως Διοικητής της Σχολής)