Εκπαιδευτική Επίσκεψη Σπουδαστών Ιης Τάξης στην πόλη της Λάρισας

2019, Δεκέμβριος 18 - 12:58μμ

  Το Σάββατο 12 Oκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, εκπαιδευτική επίσκεψη – περιήγηση των Σπουδαστών Ιης Τάξης στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Στρατηγείο της 1η Στρατιάς, στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, στο Διαχρονικό Μουσείo και στη Δημοτική Πινακοθήκη. 

  Στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι Σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας του Ελληνικού Στρατού από την εποχή που υπηρετούσαν στις τάξεις του ζώα, όπως τα άλογα του Ιππικού και τα μουλάρια των Λόχων Ημιονηγών.

  Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, οι Σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να δουν αντιπροσωπευτικά ευρήματα του θεσσαλικού πολιτισμού από την παλαιολιθική εποχή έως και τον 19ο αιώνα.

  Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας πραγματοποιήθηκε περιήγηση σ’ ένα μοντέρνο, ευρωπαϊκών προτύπων μουσείο σύγχρονης τέχνης, με εκθέματα Νεοελληνικής Τέχνης του 19ου-20ου αιώνα.

  Επίσης επισκέφθηκαν την αίθουσα τιμών της 1ης Στρατιάς, στην οποία εκτίθενται κειμήλια, φωτογραφίες και ντοκουμέντα της στρατιωτικής ιστορίας της χώρας μας.