Οδηγίες Πρωτοετών Μαθητών Κατά την Είσοδό τους στις Παραγωγικές Σχολές

2020, Σεπτέμβριος 4 - 10:37πμ

PCR COVID-19 test

Οδηγίες Πρωτοετών Μαθητών Κατά την Είσοδό τους στις Παραγωγικές Σχολές

Σας ενημερώνουμε ότι, η διαδικασία ελέγχου με PCR COVID-19 test των επιτυχόντων πρωτοετών σπουδαστών των παραγωγικών σχολών, στο πλαίσιο της εισόδου τους σε αυτές και των μέτρων πρόληψης επέκτασης πανδημίας COVID-19, θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη του Υπουργείου Υγείας.

Οι προς κατάταξη (την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020) πρωτοετείς σπουδαστές της ΣΜΥ, να προσέλθουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στο ωράριο εργασίας, σε όποιο Κρατικό Νοσοκομείο ώστε να υποβληθούν στο σχετικό τεστ.

Οι προς κατάταξη σπουδαστές κατά την προσέλευσή τους στο Κρατικό Νοσοκομείο πρέπει να προσκομίζουν ως απαραίτητο δικαιολογητικό, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα, είτε την πρόσκληση προς κατάταξη από την Σχολή τους, είτε εκτυπωμένο το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αποδεικνύει την εισαγωγή τους στη Σχολή.

Οι σπουδαστές μετά το πέρας της εξέτασης πρέπει να συνεννοηθούν με το Κρατικό Νοσοκομείο για την αποστολή του αποτελέσματος αυτού στο email τους, (το οποίο πρέπει να εκτυπώσουν), ώστε να το προσκομίσουν με την παρουσίασή τους στη Σχολή.

Εφόσον το τεστ είναι θετικό σε λοίμωξη από κορωναϊό, τότε ο υποψήφιος σπουδαστής δεν παρουσιάζεται στη Σχολή, επικοινωνεί ο ίδιος με τον ΕΟΔΥ και με την Σχολή και αφού εκτίσει την προτεινόμενη από τους ιατρούς του ΕΟΔΥ καραντίνα στο σπίτι του, εισέρχεται στη Σχολή κατόπιν οδηγιών (επισημαίνεται ότι οι ως τώρα οδηγίες περιλαμβάνουν δύο PCR COVID-19 τεστ αρνητικά με διαφορά 24 ωρών).