Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Ημερήσια Διαταγή Ορκωμοσίας Πρωτοετών Σπουδαστών

Πρωτοετείς Σπουδαστές και Σπουδάστριες

Πρίν από λίγο, με τη χάρη του Θεού και την ευλογία της εκκλησίας, υπό την σκέπη της γαλανόλευκης με την παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας αλλά και την νοερή παρουσία των οικογενειών και των φίλων σας, οι οποίοι σας παρακολουθούν μέσω διαδικτύου αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν δύναται να παρευρεθούν για να σας καμαρώσουν, δώσατε τον ιερό όρκο του Έλληνα Στρατιώτη και ενταχθήκατε με τον πιο επίσημο τρόπο στην Στρατιωτική οικογένεια.

Σπουδαστές της Ιης Τάξης

Σπουδαστές της Τάξης 2023

Της Τάξης από σήμερα και στο εξής του ήρωα «Σχη (ΠΖ) Θεοδωρόπουλου Σπυρίδων».

Ο ήρωας της Τάξης σας «Σχης (ΠΖ) Θεοδωρόπουλος Σπυρίδων» κατετάγη εθελοντικά στον Ελληνικό Στρατό το 1910 όπου αρχικά υπηρέτησε ως μόνιμος Υπαξιωματικός και από το 1916 ως Αξιωματικός. Μετείχε στους Βαλκανικούς πολέμους στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, στην Μικρασιατική εκστρατεία και τέλος στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, επιδεικνύοντας απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για εσάς.

Επιλέξατε συνειδητά, ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς σας, να καταταχθείτε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και να αφιερώσετε όλη σας τη ζωή προσφέροντας στη Πατρίδα. Να είστε υπερήφανοι για αυτό.

Η ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση αυτή επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται έχοντας ως φάρο τη συνέπεια και την αφοσίωση στο καθήκον.

Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων σας. Επιδείξτε ωριμότητα. Στην πορεία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε δυνατότητες και όρια που δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Σε αυτή τη πορεία θα μας βρείτε όλους αρωγούς, οδηγούς και συμπαραστάτες.

Η Σχολή θα αποτελέσει πρωτίστως για εσάς δεξαμενή αρετής και θα σας παρέξει υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλλιεργήσετε κα να αναπτύξετε την κριτική και δημιουργική σκέψη και αντίληψη και να γίνετε οι άξιοι και ικανοί μικροί ηγήτορες, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις προκλήσεις του πολυεπίπεδου Στρατιωτικού βίου.

Να είστε σίγουροι ότι το προσωπικό της Σχολής και οι καθηγητές σας θα καταβάλουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας έτσι ώστε η γνώση μαζί με της άσκηση του σώματος να δημιουργήσουν τον σύγχρονο μαχητή, τον ικανό ηγέτη και όλα μαζί τον ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Καλλιεργήστε στο μέγιστο βαθμό τις στρατιωτικές αρετές: της ανδρείας, καρτερίας, φιλοπατρίας, στρατιωτικού πνεύματος και της πειθαρχίας. Είναι αυτές που θα οδηγούν το κάθε βήμα σας κατά τη διάρκεια της φοίτησης σας στη Σχολή αλλά και στο μετέπειτα Στρατιωτικό βίο.

Εκμεταλλευτείτε τις δραστηριότητες της φυσικής αγωγής για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε κατά τους προγόνους μας «το αρχαίον κάλλος», ώστε το σώμα σας να ακολουθεί αγόγγυστα αυτό που επιτάσσει η ψυχή σας.

Διατηρείστε ενιαίο πνεύμα τάξης, αποκτήστε συναδελφικούς και συμμαθητικούς δεσμούς, αναπτύξτε την ενσυνείδητη πειθαρχία.

Θα πρέπει νε είστε πάντα άριστοι. Είστε το μέλλον της πατρίδας μας, οι νέοι μικροί ηγήτορες που ως Μόνιμοι Υπαξιωματικοί θα αποτελέσετε την σπονδυλική στήλη του Στρατού μας.

Πρωτοετείς Σπουδαστές από την Κύπρο.

Με τον κοινό όρκο με τους Ελλαδίτες συμμαθητές σας, δώσατε την υπόσχεση της κοινής πορείας σε κάθε δίκαιο αγώνα του ελληνικού έθνους. Η ηρωική Μεγαλόνησος σας έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ. Η τρίχρονη κοινή εκπαίδευση και γαλούχηση θα σας δώσει τις ευκαιρίες να αναπτύξετε ανάμεσά σας περισσότερο τους δεσμούς της αγάπης, της φιλίας και της συναδελφικότητας.

Απευθυνόμενος στους γονείς και συγγενείς σας εκφράζω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, διότι πριν από ένα μήνα μας εμπιστεύτηκαν ότι πολυτιμότερο είχαν, εσάς τα παιδιά τους, με τις αρχές και τις αξίες της πατροπαράδοτης Ελληνικής οικογένειας έτσι ώστε σήμερα ως Σπουδαστές που διακατέχονται από στρατιωτικές αρετές και ηθικές αξίες να μας διαβεβαιώνουν περίτρανα ότι το ένδοξο παρελθόν της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών έχει μέλλον.

Πρωτοετείς Σπουδαστές και Σπουδάστριες, με αυτές τις σκέψεις, με τη βεβαιότητα ότι από σήμερα θα τιμήσετε τον όρκο σας και με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και τις πρεσβείες της Υπερμάχου Στρατηγού, θα ανταποκριθείτε πλήρως στις προσδοκίες της Πατρίδας, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός
Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
Ταξίαρχος Φώτιος Γκίκας
Διοικητής