Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Ημερήσια Διαταγή Ονομασίας Μον. Λοχιών Τάξεως 2020

Νέοι Μόνιμοι Λοχίες

Πριν από λίγο, με την Χάρη Του Θεού και την Ευλογία Της Εκκλησίας, υπό την σκέπη της Γαλανόλευκης και ενώπιον της Στρατιωτικής ηγεσίας, των Πολιτικών και Τοπικών Αρχών, των Καθηγητών, των οικογενειών και των φίλων σας, δώσατε τον Ιερό Όρκο του Έλληνα Στρατιώτη.

Από σήμερα, μετά από 3 χρόνια επίπονης και σκληρής προσπάθειας, ώριμοι και άριστοι πλέον, εντάσσεστε στη μεγάλη και ένδοξη οικογένεια του Ελληνικού Στρατού και στο κομμάτι αυτό που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του, αυτό των Μονίμων Υπαξιωματικών, ως Τάξη του 2020, Τάξη του Ανθστή (ΠΖ) Ιωάννη Παλαιοκαστρίτη. Με την σημερινή σας αποφοίτηση, αποδείξατε ότι ανήκετε στους εκλεκτούς και είστε άξιοι να ονομάζεστε Μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Η Σχολή αποτέλεσε πρωτίστως για εσάς δεξαμενή αρετής και σας έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια, τα οποία θα σας είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου και πολυεπίπεδου στρατιωτικού βίου.

Το προσωπικό της Σχολής και οι καθηγητές σας, κατέβαλαν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να σας παρέξουν τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική σας επιτυχία. Η μόρφωσή σας όμως δεν ολοκληρώνεται εδώ, για αυτό σας προτρέπω να συνεχίσετε με όλες σας τις δυνάμεις το ταξίδι στη γνώση, η οποία μαζί με την άσκηση του σώματος θα δημιουργήσουν τον σύγχρονο μαχητή, τον ικανό ηγέτη, και όλα μαζί τον ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Θεωρώ ότι η Σχολή πέτυχε απόλυτα στην Αποστολή της και αποδίδει σήμερα στο Στρατό Ξηράς Μόνιμους Υπαξιωματικούς ικανούς να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της νέας επιχειρησιακής πραγματικότητας και να παρέχουν υψηλό αίσθημα ασφάλειας στον Ελληνικό λαό.

Με την αποφοίτησή σας από τη Σχολή σας προτρέπω:

Να τηρείτε με πίστη τον Ιερό Όρκο σας.

Να σέβεστε την προσωπικότητα κάθε υφισταμένου σας.

Να αγαπήσετε το Όπλο και Σώμα που επιλέξατε και να μάθετε σε άριστο βαθμό την ειδικότητά σας.

Να θυμάστε πάντοτε ότι επιλέξατε έναν δύσκολο και απαιτητικό δρόμο , αγαπήστε όμως το λειτούργημα το οποίο έχετε επιλέξει να υπηρετήσετε και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος κάθε ημέρας η ικανοποίηση που θα νιώθετε θα είναι τεράστια.

Διοικήστε με γνώμονα την Ανδρεία, τη Φιλοπατρία, την Καρτερία, το Στρατιωτικό Πνεύμα και την Πειθαρχία, στρατιωτικές αρετές με τις οποίες γαλουχηθήκατε τα τρία τελευταία χρόνια.

Να επιζητείτε την σκληρή δουλειά, την επαγγελματικότητα, τον ενθουσιασμό, την προσήλωση στο στρατιωτικό καθήκον, την εργασία και την ευθύνη, στο πλαίσιο πάντα ενός συστήματος ανθρωποκεντρικής διοίκησης και Ηγεσίας δια του παραδείγματος.

Να είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε στον Ελληνικό Στρατό και να μη λησμονείτε ότι είμαστε απόγονοι ενδόξων προγόνων, των οποίων οι πολεμικές αρετές ήταν τέτοιες που κι αν αντιμετώπισαν υπέρτερους αριθμητικά αντιπάλους, το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε νικηφόρο.

Απευθυνόμενος στους 19 Ελληνοκυπρίους Μόνιμους Λοχίες της Τάξης 2020, επισημαίνω ότι, η Εθνική Φρουρά σας περιμένει, με υπερηφάνεια και με πολλές απαιτήσεις να σας εντάξει στο δυναμικό της. Σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική περίοδο για την Εθνική Φρουρά αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εύχομαι ολόψυχα να αξιοποιήσετε τα εφόδια και τις δεξιότητες που αποκτήσατε στη Σχολή και προπάντων στηριζόμενοι στις στρατιωτικές αρετές και το υψηλό φρόνημα να πράξετε στο ακέραιο το καθήκον σας, ως Μόνιμοι Υπαξιωματικοί.

Στους γονείς και στα προσφιλή πρόσωπα των ορκισθέντων, εκφράζω τις ευχαριστίες μας, διότι μας παρέδωσαν τα παιδιά τους με τις αρχές και τις αξίες της πατροπαράδοτης Ελληνικής οικογένειας και με τον τρόπο αυτό μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Έτσι σήμερα, μπορείτε να τους καμαρώσετε ως Μόνιμους Υπαξιωματικούς που διακατέχονται από στρατιωτικές αρετές και ηθικές αξίες, έτοιμους για ανιδιοτελή προσφορά στην Πατρίδα.

Νέοι Μόνιμοι Λοχίες,

Να είσθε υπερήφανοι για τη μεγάλη τιμή που σας κάνει η Πατρίδα, να σας εμπιστεύεται την ασφάλειά της.

Η Σχολή, σας εύχεται λαμπρή σταδιοδρομία και πραγμάτωση όλων των φιλοδοξιών σας. Ο Στρατός, από σήμερα, σας υποδέχεται στις τάξεις του και απαιτεί από εσάς να τιμήσετε τον Όρκο σας.

Σπουδαστές της ΙΙΙης Τάξης,

Με την παραλαβή της Ιερής Σημαίας μας από τον Αρχηγό σας και Αρχηγό της Σχολής, από σήμερα αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας ως διοικούσα τάξη.

Διοικήστε με το προσωπικό σας παράδειγμα, με σύνεση, με αγάπη , με δικαιοσύνη και σεβασμό στις αξίες και στις παραδόσεις της Σχολής, σεβαστείτε την προσωπικότητα κάθε υφισταμένου σας και να είστε σίγουροι ότι θα επιτύχετε.

Νέοι Μόνιμοι Λοχίες, με αυτές τις σκέψεις, με τη βεβαιότητα ότι από σήμερα θα τιμήσετε τον όρκο σας και με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και τις πρεσβείες της Υπερμάχου Στρατηγού, θα ανταποκριθείτε πλήρως στις προσδοκίες της Πατρίδας, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός
Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
Ταξίαρχος Φώτιος Γκίκας
Διοικητής