Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντα Διοικητή ΣΜΥ της 22 Μαρ 21

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, σπουδάστριες, σπουδαστές, στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Αναλαμβάνω σήμερα κατόπιν απόφασης της Στρατιωτικής Ηγεσίας, τη Διοίκηση μίας εκ των δύο παραγωγικών σχολών στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Υποκλίνομαι με τιμή και ευλάβεια στην πολεμική σημαία της Σχολής και αποτείω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Ως Διοικητής της Σχολής υπόσχομαι να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για να φανώ αντάξιος της τιμής και της εμπιστοσύνης με την οποία με περιέβαλε η ηγεσία, να ανταποκριθώ στην αποστολή μου, να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, να τηρήσω πιστά τους νόμους και τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και να απαιτήσω την τήρηση τους από όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Σπουδαστές και σπουδάστριες, είστε το μέλλον της πατρίδας μας, οι νέοι μικροί ηγήτορες, αυτοί που θα γράψουν λαμπρή ιστορία όταν και άμα χρειαστεί. Θα προχωρήσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσήλωσης στο Στρατιωτικό έργο ώστε να διατηρήσουμε σε ύψιστο βαθμό το επίπεδο της Σχολής μας.

Ως προϋποθέσεις για την επιτυχή εκτέλεση του έργου μας θεωρώ την καλλιέργεια από όλους των Στρατιωτικών αρετών : της ανδρείας, της καρτερίας, της φιλοπατρίας, του στρατιωτικού πνεύματος και της πειθαρχίας.

Ο σεβασμός της προσωπικότητας, η αυστηρή προσήλωση στο στρατιωτικό καθήκον και το υψηλότατο ηθικό είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν τα πλαίσια της Διοικήσεώς μου. Η καλή οργάνωση, η ύπαρξη μεθόδων εργασίας , η πρόβλεψη και ο προγραμματισμός πρέπει να είναι η καθημερινή μας μέριμνα. Η προσφορά του καθενός μας έγκειται στη συνέχιση της παράδοσης , στην υπηρέτηση της αποστολής , στην αξιοπρέπεια , στην προαγωγή των υψηλών ιδανικών της φυλής μας, στη διαφύλαξη του στρατιωτικού υλικού μας και στην ρεαλιστική εκπαίδευση.

Για την εκπλήρωση της υψηλής αποστολής μας προσδοκώ τη στήριξη και προσπάθεια όλων των συνεργατών μου. Προσβλέπω επίσης στη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, τους διακεκριμένους πολίτες της οποίας, ευχαριστώ θερμά για την μέχρι σήμερα αποδοχή και αμέριστη στήριξη τους στο έργο της Σχολής. Είναι γεγονός ότι, η Σχολή μας είναι η προέκταση αυτής. Η Σχολή μας είναι η Σχολή της πόλης μας.

Γνωρίζω πολύ καλά το έργο που επιτελείται, όπως επίσης και το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας, εκπαιδεύσεως, και ηθικού που έχετε επιτύχει, και θεωρώ τύχη αγαθή το γεγονός ότι παραλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση από ένα καταξιωμένο Αξιωματικό, τον αγαπητό συμμαθητή και φίλο Υποστράτηγο κ. Φώτιο Γκίκα στον οποίο εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία , δύναμη και εκπλήρωση κάθε προσδοκίας του.

Η πίστη και η αφοσίωση στο έργο μας, η μεθοδικότητα, ο επαγγελματισμός, ο αλληλοσεβασμός σε όλα τα επίπεδα και η αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και μέσων που μας παρέχονται, είναι οι εγγυήσεις της επιτυχίας μας.

Ζητώ από όλους σας συνειδητή πειθαρχία, υπευθυνότητα, εργατικότητα, ρεαλιστική εκπαίδευση, απόλυτα προπαρασκευασμένη και ασφαλή, σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου, συνεργασία και ψυχική επαφή μεταξύ μας.

Βασικός άξονας της Διοικήσεως μου θα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Θα σταθώ δίπλα σας, συμπαραστάτης και οδηγός σε κάθε προσπάθεια , θα μοιραστώ τις δυσκολίες σας, θα κατευθύνω και θα παρακολουθώ την πρόοδο σας, πρόθυμος να προσφέρω κάθε βοήθεια που θα απαιτηθεί

Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία της υπερμάχου Στρατηγού και των προστατών Αγίων μας, τηρώντας το ρητό του Αγάθωνα «άρχω ανθρώπων εν νόμω και ενθυμούμενος ότι ουκ ες αεί άρχω» και έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα κάνουμε πράξη αυτό που ρητά αναγράφεται στο έμβλημα μας «Απάντων τιμιώτερον πατρίς».

Υπερήφανος για την αποστολή που μου ανετέθη και έχοντας επίγνωση ότι θα συνεχίσω μαζί σας έναν ωραίο αγώνα με αισιοδοξία και χαμόγελο, εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και σας καλώ να αναφωνήσετε

ΖΗΤΩ ΤΟ Έθνος

ΖΗΤΩ Ο Στρατός

ΖΗΤΩ Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών