Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Βιογραφικό Σημείωμα του Διοικητή της Σχολής

Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης του Δημητρίου

Ημερομηνία – Τόπος Γεννήσεως – Καταγωγή 26 Ιουλίου 1968 στο Παγκράτι Αθήνας – Στροφυλιά Ευβοίας
Οικογενειακή Κατάσταση Έγγαμος με τη Μηναδώρα Κορέλη και έχουν 4 τέκνα
Εκπαίδευση Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξεως 1990 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού).
Είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής και Αυτοδύτης. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του και αποφοίτησε επιτυχώς από τα υποχρεωτικά και μη σχολεία Ειδικών Δυνάμεων. Παράλληλα δε, έχει παρακολουθήσει σχολεία Ειδικών Δυνάμεων και σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων στο International Long Range Reconnaissance Patrol School (ILRRPS) της Γερμανίας, σχολεία εκμάθησης προγραμμάτων Επιχειρησιακής Σχεδίασης (TOPFAS, IGEOSIT, JCHAT, JOCWATCH) καθώς και το Σχολείο Διακλαδικής Επιχειρησιακής Σχεδίασης του ΝΑΤΟ (Comprehensive Operational Planning Course). Επιπλέον είναι απόφοιτος της Σχολής Προγραμματιστών, της Σχολής Αμφιβίων Επιχειρήσεων και του Σχολείου Αυτοδυτών της ΣΥΚ ΠΝ. Το 2003 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και το 2015 στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).
Σταδιοδρομία 16 Μαρ 2023 έως σήμερα

Διοικητής ΣΜΥ

Μάρτιο 2022

Διοικητής 32 ΤΑΞ ΠΖΝ

Μάρτιο 2021

Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ

Μάιο 2020

Υποδιοικητής 32 ΤΑΞ ΠΖΝ

Μάρτιο 2019

Τμηματάρχης Α΄ Κλάδου στη Διεύθυνση Συντονισμού Επιτελείου του ΓΕΣ

Μάρτιο 2017

Επιτελάρχης 32 ΤΑΞ ΠΖΝ

2013

STRIKFORNATO στην Πορτογαλία όπου του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Land Amphibious Operations Officer, του OLRT Leader και στη συνέχεια του DACOS/J3. Του απονεμήθηκε δε ηθική αμοιβή-έπαινος, για τις υπηρεσίες του.

2011

Διοικητής  Ζ΄ ΜΑΚ

2009

Διοικητής Θ΄ ΜΑΚ (4ο ΕΤΕΘ) στη Σάμο.

2008
Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο

2006

Υποδιοικητής Γ΄ΜΑΚ (3ο ΕΤΕΘ) στη Χίο.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, ως Τμηματάρχης και Διευθυντής 3ου Επιτελικού Γραφείου της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13ης ΔΕΕ) και ως Διευθυντής 3ου Επιτελικού Γραφείου της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ.

Ως κατώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε σε Μονάδα Προκάλυψης με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Αρχιφύλακα ΕΦ1 και στη συνέχεια σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου (Τάγμα Πεζοναυτών, Μοίρα Καταδρομών, Μοίρα Αλεξιπτωτιστών).

Ακαδημαϊκή Μόρφωση Είναι κάτοχος του ΜΒΑ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» στην κατεύθυνση «Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων» και του ΜΒΑ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» με ειδίκευση στη «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων».
Ξένες Γλώσσες Ομιλεί την αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα.
Διαμνημονεύσεις – Μετάλλια Στον Ταξίαρχο Ιωάννη Κορέλη έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.