Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντα Διοικητή

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, σπουδάστριες, σπουδαστές, στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου παρέδωσα εχθές τη Διοίκηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και αναλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση μίας εκ των δύο παραγωγικών σχολών στελεχών του Στρατού Ξηράς, της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Υποκλίνομαι με ύψιστο σεβασμό, τιμή και υπερηφάνεια στην Πολεμική Σημαία της Σχολής και αποτίω φόρο τιμής και βαθιάς ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πεσόντες της Πατρίδος και του Έθνους μας στην εκτέλεση του καθήκοντος εν πολέμω και ειρήνη.

Ως Διοικητής της Σχολής υπόσχομαι να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για να φανώ αντάξιος της τιμής και της εμπιστοσύνης με την οποία με περιέβαλε η ηγεσία, να ανταποκριθώ στην αποστολή μου, να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, να τηρήσω πιστά τους νόμους και τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και να απαιτήσω την τήρηση τους από όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Σπουδαστές και σπουδάστριες, είστε το μέλλον της πατρίδας μας, οι νέοι μικροί ηγήτορες, αυτοί που θα γράψουν λαμπρή ιστορία όταν και όπου απαιτηθεί. Προκαλέστε την ιστορία με την λεβεντιά σας.

Είστε τα στελέχη της πρώτης γραμμής, του Έβρου, των νησιών και της Κύπρου.

Το πρώτο κύμα των πεζοναυτών.

Η πρώτη έξοδος των αλεξιπτωτιστών.

Αυτοί που με γνώση και κουλτούρα συντήρησης θα μεριμνήσουν για την υψηλή διαθεσιμότητα του πολύτιμου υλικό του Στρατού Ξηράς.

Θα έχετε το ιερό προνόμιο να χρεωθείτε πατρίου εδάφους. Ύψιστη τιμή και μεγάλη ευθύνη.

Εκεί επικεντρώνω την αποστολή της Σχολής, να σας καταστήσουμε ικανούς να αναλάβετε αυτήν την ευθύνη επιτυχώς με την νοοτροπία του Νικητή, και τελική επιθυμητή κατάσταση τη νίκη των Ελληνικών Όπλων.

Για την εκπλήρωση της αποστολής μας προσδοκώ τη στήριξη όλων των συνεργατών μου. Προσβλέπω επίσης στην συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας με την οποία η Σχολή διατηρεί άρρηκτους δεσμούς και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Η Σχολή είναι υπερήφανη για την πόλη μας και η Πόλη μας για την Σχολή της.

Γνωρίζω πολύ καλά το έργο που επιτελείται, όπως επίσης και το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας, εκπαίδευσης, και ηθικού που έχετε επιτύχει, και θεωρώ τύχη αγαθή το γεγονός ότι παραλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση από έναν καταξιωμένο Αξιωματικό τον Υποστράτηγο κ. Σαράντη Τυλιγαδά, Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού, του οποίου είχα την τύχη προ 3ετίας να είμαι Υποδιοικητής του στην 32 ΤΑΞ ΠΖΝ και να ακολουθώ τα βήματα του. Τον ευχαριστώ για το επίπεδο που μου παραδίδει τη Σχολή και του εύχομαι ατομική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ζητώ από όλους σας συνειδητή πειθαρχία, υπευθυνότητα, εργατικότητα, ρεαλιστική και καινοτόμο εκπαίδευση, απόλυτα προπαρασκευασμένη και ασφαλή, υψηλό επίπεδο γνώσης, άριστη φυσική κατάσταση, σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου, συνεργασία και ψυχική επαφή μεταξύ μας.

Θα είμαι πάντοτε κοντά σας συμπαραστάτης και οδηγός πρόθυμος να προσφέρω κάθε βοήθεια που θα απαιτηθεί.

Είμαι βέβαιος ότι:

Με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού,

Την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγίας μας,

Την ευλογία του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ.κ Χρυσόστομου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ Θεόκλητου.

Την υποστήριξη της Ιεραρχίας,

Καθώς και την συνδρομή των τοπικών αρχών και της κοινωνίας, θα ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας.

Υπερήφανος για την αποστολή που μου ανετέθη και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι όλοι θα σταθείτε αρωγοί στην κοινή μας προσπάθεια, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αλλά και τόσο ευχάριστο και μεγαλειώδες έργο, σας εύχομαι υγεία, δύναμη και σας καλώ να αναφωνήσετε:

ΖΗΤΩ ΤΟ Έθνος

ΖΗΤΩ Ο Στρατός

ΖΗΤΩ Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών