Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Hμερίδα από τη ΣΜΥ με Θέμα «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και η Μικρασιατική Εκστρατεία 1919 – 1922»

Την Παρασκευή 13 18:00 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων, ημερίδα από τη Σχολή με θέμα «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και η Μικρασιατική Εκστρατεία 1919 – 1922», παρουσία  Δημοτικών, Πολιτικών και Θρησκευτικών αρχών της πόλης, εκπροσώπου του Δκτή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ ΕU-HQ, στρατιωτικού προσωπικού της Σχολής, Σπουδαστών / στριών, Μονίμων Υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ και ιδιωτών.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Δκτης της Σχολής, πολιτικές αρχές της πόλης και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο κ. Σωτήριος Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών τουΚέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Σπυρίδωνας Πλουμίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Θεοδόσιος Κυριακίδης Επιστημονικός Συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, Νομικός – Διεθνολόγος Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών, ο κ. Πέτρος Μεχτίδης, Αρχαιολόγος – Υποψήφιος Διδάκτορας Ιστορίας, ο κ. Θεόδωρος Νημάς, Διδάκτορας Ιστορίας, ο κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με τραγούδια από την περιοχή της Μικράς Ασίας.